Minestrone

Talijanska supa od povrća (minestrone)

Potrebno za 4 osobe

1 glavica luka

1 mrkva

1 korijen peršuna sa listovima

1 svežanj listova celera

100 gr. Mladog graha

1 manja tikvica

so, biber, bosiljak

2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Na zagrijanom maslinovom ulju propržimo luk, mrkvu i korijen peršuna isječeno na kockice.

Na to dodamo peteljke od listova celera isječene na manje komade, zrna mladog graška, tikvicu isječenu na kockice, posolomo i pobiberimo, zatim zalijemo vodom da sadržaj bude potopljen, pustimo da prokuha.

Kada prokuha smanjimo temperaturu i na laganoj vatri kuhamo 15 min

Kada je gotovo po potrebi dosolimo, pospemo sitno sjeckanim peršunovim i listom celera.

Objavljeno 04/02/2010 od clanjak

%d bloggers like this: