Rezanci sa vinom

Potrebno:

2 jaja,

½ dl vina bijelog,

brašno 250 gr,

so

—————————————————————————————–

U posudu staviti jaja, dodati vino, posoliti i dodavati brašno uz miješanje. Zamijesiti čvrsto i glatko tijesto. Tijesto zamotati u prozirnu foliju i ostaviti na hladno da odstoji ½ sata.

Odstojalo tijesto stavimo na pobrašnjeni sto i razvučemo tanko, zatim siječemo na tanka rezanca. Rezanca pospemo brašnom da se ne zalijepe.

U međuvremenu stavimo vodu da prokuha. Kada prokuha stavimo soli i malo ulja te u ključalu vodu stavimo rezanca da se kuhaju. Rezanca kuhati 6-10 minuta (zavisno od debljine), a zatim procijediti i preliti rastopljenim puterom.

Služe se kao prilog uz mesna jela ili sa sirom i pavlakom.

Objavljeno 19/02/2010 od clanjak

%d bloggers like this: