dinstano povrće   Leave a comment

Potrebno:

200 gr mrkveveddura_1

300 gr tikvica

1 krastavac

maslinovo ulje

so, biber, začin curry

1 dl bijelog vina ili vode

Priprema:

Povrće operemo dobro, mrkvu oljuštimo. Povrće isječemo na duguljaste štapiće kao pomfrit. Mrkvu stavimo u vodu da prokuha.

U dubokoj posudi zagrijemo maslinovo ulje zatim na to dodamo ocijeđenu mrkvu te ostalo povrće. Pržimo na jakoj vatri uz stalno miješanje.

Kad je svo povrće dobilo sjaj dodamo začine i zalijemo vinom ili vodom u kojoj se kuhala mrkva i nastavimo dinstati na jakoj vatri uz stalno miješanje dok tečnost upola ne ispari. Povrće treba da ostane upola kuhano.

Služi se toplo kao samostalno jelo ili kao prilog uz kuhana jela i ribe.

Objavljeno 25/11/2011 od clanjak

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: