Krajiška kvrguša


Potrebno: pola pileta

2 jaja

Brašno

2dl jogurta ili kiselog mlijeka

So, biber

2 kašike ulja

Prašak za pecivo

Masni sir

Piletinu isjeći na manje jednake komade i propržiti ih na ulju da porumene sa svih strana.

U međuvremenu razmutimo jaja sa jogurtom i 2 dl vode, dodamo soli i bibera, te dodajemo brašno miješajući da se dobije tijesto koje treba da bude gušće od tijesta za palačinke, ali ne smije biti previše gusto. Prije dodavanja brašna u brašno izmiješamo prašak za pecivo.

U podmazanu tepsiju poređamo komade piletine pa zalijemo pripremljenim tijestom, tijesto ravnomjerno rasporedimo po tepsiji.

Stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 220°C da se peče 20-25 min. Pred kraj pečenja naribamo odozgo masnog sira i stavimo još par minuta da se sir istopi.

Služi se toplo uz jogurt, kiselo mlijeko ili pavlaku.

Objavljeno 20/06/2011 od clanjak

%d bloggers like this: