Provansalske rolade

potrebno:

250 gr goveđeg filea (bifteka)

100 gr šampinjona

peršunov list, Timijan, so, biber, bosiljak

maslinovo ulje

200 gr krompira

100 gr zelenih maslina bez koštica

1 paprika

50 gr suhog mesa

1/2 dl crnog vina

—————————————————————————————

Krompir ogulimo, isječemo na četvrtine i skuhamo.

2 šampinjona isječemo na tanke listiće, ostale na četvrtine.

File isječemo na tanke šnicle i lagano ih rastučemo ravnom stranom tučka ili dobro pritisnemo dlanom.

Na svaku šniclu stavimo list tanko isječenog suhog mesa, nekoliko listića šampinjona i peršuna, sve savijemo u rolnicu i zakačimo čačkalicom.

Na zagrijanom maslinovom ulju ispržimo rolnice sa svih strana da porumene. Kad su gotove izvadimo ih, a na istu masnoću dodamo papriku sječenu na duguljaste komade, kuhani krompir, propržimo na jakoj vatri, pa dodamo masline, timijan i bosiljak, posolimo i pobiberimo, zatim podlijemo sa malo vina da se digne para, pa skinemo sa vatre.

Kada serviramo na sredinu tanjira stavimo povrće, a preko jednu rolnicu iz koje smo izvadili čačkalicu.

Posuti sitno sjeckanim peršunovim listom.

Objavljeno 19/02/2010 od clanjak

%d bloggers like this: